QUICK-LOCK1 SYSTEEM

Kenmerken van het Quick-Lock1 systeem

Quick-Lock1 was het eerste Ortlieb houdersysteem voor fietstassen, dat het mogelijk maakt, tassen met slechts één hand aan de bagagedrager vast te haken en weer af te nemen. Door zelfvergrendelende haken behoorde de tot op dat moment gebruikelijke, omslachtige hantering met riemen en gespen voor de bevestiging van de tassen tot het verleden. Al decennialang is het onverwoestbare bevestigingssysteem vele duizenden keren toegepast op fietstasklassiekers zoals Back-Roller en Bike-Packer toegepast en blijkt het absoluut onverslijtbaar.

QUICK-LOCK1 Video

Houderrails

Dankzij verschillende grote inzethaken kan de Quick-Lock1-haak variabel worden afgesteld op bagagedragers met een buisdiameter van 8-16 mm (incluis). Dus de haak sluit optimaal rond het rek buis en houdt de tas stevig in uw positie.
De bevestigingscomponenten kunnen eenvoudig worden afgesteld met inbussleutel nummer 3. De haken kunnen eenvoudig op de gewenste afstand worden gebracht en vastgeschroefd worden.
ql1_oben

Onderste haak

De onderste haak, bevestigd op een halfellipsvormige rail, kan variabel horizontaal en verticaal versteld worden en tevens met stappen van 15° worden gedraaid.
ql1_unten

Bescherming tegen doorschuren

De Front-Roller Classic en de Sport-Packer Classic zijn voorzien van een onderste rail die tevens fungeert als bescherming tegen doorschuren rond de voorste snelspan-as (vooral bij Lowrider-bagagedragers).

Vragen?