Video met uitleg Ortlieb waterdichtheid

Ortlieb Waterdichte Materialen

Hoogwaardige, voor elk gebruiksdoel afzonderlijk ontwikkelde Ortlieb materialen vormen de basis van de waterdichte Ortlieb -kwaliteit. De Ortlieb polyester-, nylon- en Cordura-vezels, worden enkel- of dubbelzijdig gecoat.

Bij een enkelzijdige coating blijft het textielkarakter bewaard, terwijl de dubbelzijdige coating de bekende dekzeil-look heeft. Het gaat daarbij om thermoplastische kunststofcoatings, die een extreem hoge mate van waterdichtheid garanderen en veruit superieur zijn aan normale tentdoek- of rugzakcoatings.

Ortlieb Naden Waterdicht

Net als het verwerkte materiaal zelf zijn de verbindingsnaden absoluut waterdicht tot een waterkolom van 100.000 mm! Deze hoge waterdichtheid is mogelijk dankzij een industriële hoogfrequente lasmethode van Ortlieb. Door moleculaire bewegingen ontwikkelt zich warmte in het materiaal zelf. Het wordt zacht en kan onder hoge druk samengeperst worden. De verbinding is daardoor net zo sterk als het omliggende materiaal van Ortlieb.

Ortlieb Waterdichte Sluitingen

Als derde factor voor de mate van stof- en waterdichtheid is de afsluiting van belang. Alle sluitingen van ORTLIEB-producten worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (=Ingress Protection) gekenmerkte afsluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden meer en meer ook bij vrijetijdsproducten ingezet.

1. ORTLIEB DEKSELSLUITING:

De dekselsluiting biedt bescherming tegen stof en spatwater onder een maximale hoek van 60° ten opzichte van de verticale as. Naar keuze met een sneeuwvanger of een extra rolsluiting verkrijgbaar bewijst hij zijn waarde bij elk gebruik. Kliksluitingen en haken houden het deksel goed op zijn plaats. In het dagelijkse leven zorgt de combinatie met een magneetsluiting voor nog meer gebruiksgemak.

2. ORTLIEB ROLSLUITING:

De rolsluiting is veelzijdig inzetbaar. Hij sluit absoluut stofdicht af en beschermt de inhoud uit alle richtingen tegen spatwater. Aan de bovenzijde van tas of zak zijn ter versteviging dunne kunststof profielen ingenaaid, die de rolsluiting stabiliseert en waterdicht maakt. Bij het oprollen kan het volume van tassen en zakken in de lengterichting aan de inhoud aangepast worden. Er is ook een variant met ventiel verkrijgbaar waarmee de inhoud nog meer kan worden.

3. ORTLIEB QUICKSEAL-SCHUIFSLUITING:

De quickseal-schuifsluiting is heel handig en snel in het gebruik. Hij bestaat uit twee elastische kunststofprofielen die met behulp van een schuifje eenvoudig samengedrukt en weer van elkaar gescheiden worden. Op die manier is de inhoud van de tas goed beschermd tegen stof en spatwater. De ideale oplossing voor het dagelijks gebruik!

Opmerking: Bij temperaturen onder -5°C/23°F functioneert een quickseal-sluiting minder goed.

4. ORTLIEB WATERDICHTE RITSSLUITING:

TIZIP-ritssluitingen bieden betrouwbaar bescherming tegen binnendringend water en stof. Zelfs onder water blijft de inhoud van de tas droog (30 minuten lang tot een diepte van 1 meter vanaf de onderkant van het product). De water- en stofdichte constructie van de ritssluiting gaat met een licht verhoogde weerstand bij het openen en sluiten ervan gepaard.

Ortlieb IP Symbolen

Op deze website worden bij de producten IP codes gebruikt. Wat deze codes exact inhouden kun je hieronder lezen.

stofdichtheid

waterdichtheid

Ortlieb ip5x goed beschermd tegen binnendringend stof, kleine kans op doordringen van zand en/of stof Ortlieb ipx3 beschermd tegen opspattend water in een hoek tussen 60° tot verticaal
Ortlieb ip6x stofdicht, volledige bescherming tegen doordringen
van zand en/of stof
Ortlieb ipx4 beschermd tegen opspattend water
Ortlieb ipx7 waterdicht (ook) bij koststondig onder water houden
diepte: 1 meter (onderste deel van het product),
duur: 3 minuten
Voorbeeld:
ip67 ORTLIEB Big-Zip; dit artikel is 100% stofdicht en kan worden ondergedompeld voor een periode van 3 minuten op een diepte
van 1 meter / 39 in. zonder dat er water binnendringt.
Ortlieb producten worden overeenkomsttig de richtlijnen van DIN VDE 0470-1 en EN 60529 geklassificeerd
(gepubliseerd door TÜV Rheinland, Duitsland)
LGA LogoOrtlieb LGA Quality Logo
Vragen?