Ortlieb is nu al meer dan 30 jaar impulsgever op de fiets- en outdoormarkt en zet de standaard op het gebied van hoogst functionele uitrusting. Ortlieb is voor veel mensen een synoniem geworden voor echt waterdichte tassen van topkwaliteit.

Het doel is daarbij steeds hetzelfde gebleven: mensen die hun vrije tijd actief in de natuur willen doorbrengen, moeten zich onafhankelijk voelen van dingen die ze niet kunnen beïnvloeden – zoals het weer.

Ortlieb heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van ourdoorproducten en ontwikkelt zelf de materialen voor alle tassen. Alle producten worden in Duitsland gefabriceerd.

In de onderliggende pagina's kunt u meer informatie vinden over de technieken en terminologie die door Ortlieb gebruikt word.

Ortlieb Filosofie
Wereldreizigers, Europafietsers, expeditiegroepen - zij worden allemaal gedreven door de schoonheid van de ongerepte natuur, De prikkel van het nieuwe en het verlangen naar een actief leven waardoor zij hun huis verlaten en ­op zoek gaan naar het onbekende. Zij willen nieuwe energie opdoen, stress kwijtraken en de ziel weer meer ruimte geven.

Het transport van de bagage moet daarbij vanuit sportief oogpunt worden beschouwd en vormt een spannende uitdaging. De geroutineerde outdoorsportman/vrouw kiest daarom voor comfortabele opbergoplossingen die de bagage goed beschermen. De uitrusting moet namelijk flexibel, eenvoudig en compact opge­borgen zijn. En natuurlijk: waterdicht. ORTLIEB verenigt al deze eisen in een compleet geheel van ideeën, design en doordachte details. Behalve het verlangen naar outdoorbelevenissen is er nog een andere interessante ont­wikkeling die wereldwijd voor beweging zorgt: fietsen op doordeweekse dagen, bijv. naar het werk, wordt steeds populairder. Regeringen en gemeenten ondersteunen de uitbreiding van fietspaden, stimuleren fietshuursystemen in de grote steden en zelfs in autoland VS is het in de mode om met de fiets naar het werk te gaan en op die manier iets goeds te doen voor zichzelf en het milieu

Deze impulsen voor een niet-gemotoriseerde mobiliteit sluiten exact aan bij de Ortlieb filosofie: geloven in de fiets als een universeel voortbewegingsmiddel en gefascineerd zijn door de gestaag toenemende populariteit. Het antwoord op deze dynamische ontwikkeling zijn de vele nieuwe weerbestendige producten voor de doordeweekse fietser. Want wie on­afhankelijk van de auto wil zijn, die dient zich net zo onafhankelijk van het weer te voelen.

Of het nu gaat om een langere fietstocht, een oerwoudexpeditie, een bergwandeling of een tocht met de motor kunt u op de tassen van Ortlieb rekenen.

Vragen?