Waardering:
93% of 100
Ortlieb
Ortlieb Rack3 Bagagedrager
Direct Leverbaar uit eigen voorraad
€ 79,95
Elders nog voordeliger dan onze scherpe prijs? Ja

Ortlieb Rack3 Bagagedrager

Meer bagagedrager van Ortlieb bestaat niet! Met de Ortlieb Rack3 kan je niet alleen naar het werk of naar winkels fietsen, maar ook een grote tocht maken.

Het bijzondere aan deze allround-bagagedrager is dat hij alle Ortlieb bevestigingssystemen verenigt: Rack3 is uitgerust met de praktische houderelementen voor het Quick-Lock3.1/Quick-Lock3 systeem.

Zo kan je alle Ortlieb tassen met dit systeem direct, zonder verdere aanpassing, aanbrengen. Indien je de Rack3 uitsluitend voor jouw Quick-Lock2.1/2/1 tassen wenst te gebruiken, kunnen de QL3.1/QL3 houderelementen gemakkelijk losgeschroefd worden, wat meer plaats voor de inhaaktassen creëert.

Dankzij een dubbele reling kunnen alle fietstassen met het QL2.1, QL2 en QL1 systeem zowel helemaal bovenaan als één etage lager ingehaakt worden. Het laatstgenoemde geeft jou de mogelijkheid, gelijktijdig een fietsmand of een Trunk-Bag bovenaan op de bagagedrager te bevestigen, zodat je jouw bergruimte extra kunt uitbreiden.

Rack3 is geschikt voor fietsen met 26“ en 28“ wielgrootte.

De maximale nuttige lading bedraagt 30 kg voor de drager in zijn geheel en aan de ophangpunten max 9 kilo per tas.


Overige praktische details
- 10 cm breed draagvlak
- Houder voor achterlicht
- 10 mm buisdiameter

Maten
Gewicht: 840 gram
Materiaal: aluminium


Gegevensblad in PDF

Ortlieb Gegevensblad Ortlieb OfficebagHandleiding in PDF

handleiding ortlieb office bag

 

Algemene overwegingen Ortlieb Rack3 Bagagedrager:

Het Rack3 fietsenrek is speciaal ontwikkeld voor ORTLIEB panniers en fietstassen met ORTLIEB-bevestigingssystemen (inclusief het QL3/3.1-systeem), maar het kan ook worden gebruikt met de meeste commercieel verkrijgbare panniers en fietstassen. Bovendien is het rek ook compatibel met MIK-systeemtassen.

 • Gemonteerd fietsenrek: 30 kg max belastbaar.
 • De drie QL3/3.1-bevestigingselementen (rechts en links): 9 kg Ondanks de uitstekende sterkte en stabiliteit is het fietsenrek niet geschikt of goedgekeurd voor het vervoer van kinderen! Als u van plan bent ORTLIEB fietstassen zonder het QL3/3.1-bevestigingssysteem te gebruiken, raden we u aan de QL3/3.1-bevestigingselementen (Afbeelding 1 in handleiding) te verwijderen en de meegeleverde plastic stoppers te gebruiken om de schroefgaten af te sluiten (Afbeelding 2 in handleiding).


  Dingen om te overwegen voordat u uw Ortlieb Rack3 bagagedrager gaat monteren:
 • Zorg ervoor dat uw fiets is uitgerust met de juiste montagekenmerken voordat u uw Ortlieb Rack3 probeert te monteren. Zorg er ook voor dat de sterktespecificaties van uw fiets de montage van een fietsenrek toelaten en compatibel zijn met de sterktespecificaties van het fietsenrek.
 • Het Ortlieb Rack3 is ontworpen om te worden gemonteerd aan de achterkant van fietsen met M5-schroefdraadoogjes op hun uitval- en zitstangen. Als uw fiets oogjes heeft met M6-schroefdraad, moet u passende M6x14 inbusschroeven aanschaffen, omdat deze niet zijn inbegrepen in de leveringsomvang.
 • Gebruik originele hardware bij het monteren van het Ortlieb Rack3 op uw fiets. Het gebruik van ongeschikte hardware maakt eventuele aansprakelijkheidsclaims ongeldig!
 • Controleer uw Ortlieb fietsenrek op stabiliteit en juiste werking voordat u met uw fiets gaat rijden!
 • Zorg ervoor dat uw fiets in goede staat verkeert en controleer uw Ortlieb Rack3 op juiste werking en correcte bevestiging, inclusief alle bevestigingshardware (moeren, bouten, enz.).
 • Bedenk dat een beladen fietsenrek de handhaving en prestaties van uw fiets zal veranderen. Zorg ervoor dat elk extra gewicht altijd goed verdeeld is op uw fiets. Bevestig uw bagage altijd goed en overschrijd nooit de maximale gewichtslimieten voor uw fiets en uw Ortlieb bagagedrager.
 • Alle Ortlieb fietstassen en andere bagage moeten worden bevestigd aan uw fietsendrager volgens de relevante fabrikantenspecificaties. Zorg ervoor dat alle losse of bungelende banden aan uw Ortlieb fietstassen of bagage zijn vastgemaakt, zodat ze niet in de spaken of ketting kunnen komen.
 • Zorg ervoor dat alle Ortlieb fietstassen en bagage op uw fietsenrek zijn bevestigd op een manier die ervoor zorgt dat uw fietsreflectoren en lampen onbelemmerd blijven.
 • Controleer de bevestigingsbouten van uw fietsenrek op juiste spanning na de eerste 50 km en op regelmatige intervallen daarna.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ortlieb Rack3 Bagagedrager
Uw waardering
Vragen
Mag hier een kinderstoel (THule Yepp) op gemonteerd worden?
U mag deze drager tot maximaal 30 kilo belasten. Zo lang u onder dat gewicht blijft mag een zitje ook.
Zelf een vraag stellen?
Vragen?