Waardering:
98% of 100
Ortlieb
Ortlieb Duffle RS reistas
Op voorraad in onze winkel
Vanaf € 256,54

Ortlieb Duffle RS

De met de OutDoor Industry Award onderscheiden Ortlieb Duffle RS combineert hoog reiscomfort met de extreme eisen die aan expeditietassen gesteld worden. Voor de verscherpte eisen bij het Heavy-Duty gebruik werd een rollensysteem ontwikkeld dat waterdicht in het lichaam van de tas geintegreerd is.

De 90 mm grote rollen van de Ortlieb Duffle RS bieden samen met de verstijfde bodemplaat van geprofileerd aluminium een hoge bodemvrijheid - ideaal ver van verharde wegen.

Omdat weinig wegende bagage in het bijzonder bij vliegreizen een belangrijke rol speelt, werd bewust van zware telescopische stangen afgezien.

In plaats daarvan wordt een in lengte verstelbare handgreep gebruikt die het comfortabel achter zich slepen met een hoge beenvrijheid garandeert.

De schuimkussens op het volledige oppervlak op de bodem van de tas biedt de best mogelijke stabiliteit bij een maximale belading. Snelle toegang tot de uitrusting maakt de over de hele lengte van de tas verlopende, waterdichte ritssluiting die met behulp van de geintegreerde draadbeugel en een klein kabelslot (niet inbegrepen) afgesloten kan worden.

De Duffle RS is de ideale reistas.

Overige praktische details
• gestoffeerde, afneembare schouderriemen
• als transporthandvat bruikbaar resp. met rugzakfunctie
• compressieriem
• binnentas met ritssluiting
• netbuitentas (niet waterdicht);
• 2 Daisychains voor de bevestiging van een bijkomende uitrusting.

Maten

volume: 85 Liter 110 Liter 140 Liter
hoogte (in cm.) 29 33 36
breedte (in cm.) 73 86 98
diepte (in cm.) 45 45 45
gewicht (in gram) 2450 2600 2750Gegevensblad in PDF
 Ortlieb Duffle rs

Kenmerken
Materiaalsoortpolyesterweefsel met PVC coating
MateriaalPD 620/PS620C
StofdichtheidVolledig beschermd (IP6x)
WaterdichtheidWaterdicht (IPx7)
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ortlieb Duffle RS
Uw waardering
Vragen
Beste, ik heb interesse in de aanschaf van de ortlieb duffle rs maar ik twijfel over de maat. Is het mogelijk om de tassen te komen bekijken/ passen?
Onze voorraden wisselen snel. U kunt door de juiste variant(en) van uw keuze te kiezen zien of deze op dat moment wel of niet hier zijn om te bekijken.
Zelf een vraag stellen?

Deze tas is uitgerust met een TIZIP ritssluiting. Hieronder kunt u de algemene informatie over deze sluiting vinden.

Ortlieb TIZIP® Rits

De Ortlieb Tizip ritssluitingen zijn uniek omdat die volledig waterdicht en luchtdicht zijn. Daardoor heeft uw Ortlieb tas de IP kwalificatie kunnen bereiken die de stofdichtheid en waterdichtheid garandeert.
De Ortlieb tizip ritssluitingen vereisen meer kracht dan een reguliere niet waterdichte ritssluiting en hebben ook regelmatige reininging en smering nodig.

De door Ortlieb gebruikte Ortlieb TIZIP®-ritsen zijn innovatief en gespecialiseerd in ongebruikelijke toepassingen. Waterdicht, luchtdicht, drukgetest of spatwaterdicht en geproduceerd in Duitsland volgens strenge normen, Ortlieb TIZIP® staat al 20 jaar voor hoogwaardige sluitsystemen. Producten met Ortlieb TIZIP®-ritsen zijn overal geschikt waar enerzijds bescherming tegen vocht en stof gegarandeerd moet worden en anderzijds snelle en gemakkelijke toegang gewenst is.

Kenmerken Ortlieb TIZIP® Rits

De Ortlieb TIZIP® MasterSeal 6 en 10 bestaat uit een slijtvast, polyurethaan gecoat weefsel waaraan de kunststof tanden zijn bevestigd. De afdichtlip in de ritssluiting garandeert water- en drukdichtheid

De Ortlieb TIZIP® MasterSeal 10 met een drukdichtheid tot 500 mbar overtuigt door zijn robuustheid en flexibiliteit. De kunststof tanden zijn bevestigd aan de voor- en achterkant van een basisstructuur van veerkrachtig weefsel gecoat met polyurethaan. Net als bij de Ortlieb TIZIP® MasterSeal 6 wordt de water- en drukdichtheid verzekerd door de afdichtlip in de koppelingselementen samen te drukken.

Spatwaterdicht, lichtlopend en ongevoelig voor vuil. Deze eigenschappen kenmerken de kunststof spiraalrits Ortlieb TIZIP® WaterSeal. In combinatie met een hoge veerkracht en slijtvastheid is deze TIZIP® het ideale product voor reistassen, rugzakken en nog veel meer.
Bij gesloten TIZIP® WaterSeal worden de afdichtlippen boven en onder de spiraal tegen elkaar gedrukt en beschermen zo tegen opspattend water.

Gebruikstips voor uw Ortlieb TIZIP® Rits

We raden u aan om de volgende tips in overweging te nemen bij het omgaan met de TIZIP®-ritsen:
• Bedien de schuif voorzichtig. Onder een hoek trekken kan de strakheid van de ritsen of anderszins negatief beïnvloeden.
• Vermijd overstrekking van de rits. Trek de twee zijden van de rits niet met kracht uit elkaar.
• Pas op dat u de ritsen niet vouwt of samendrukt. Dit kan de functionaliteit verminderen.
• Sluit elke rits zodat de schuif goed in de poort zit om een ​​goede afsluiting te garanderen.

Schoonmaken van uw Ortlieb TIZIP® Rits

We raden aan om alle Ortlieb TIZIP®-ritsen schoon te maken met een sopje en een fijne borstel. Gebruik geen oplosmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de werking van de rits nadelig beïnvloeden. Vuildeeltjes, vooral tussen de tanden, kunnen de afdichtlip aantasten en zo de dichtheid verminderen.

Smeren van uw Ortlieb TIZIP® Rits

Masterseal
Gesloten Ortlieb TIZIP® MasterSeal-ritsen moeten van tijd tot tijd worden gesmeerd, bijvoorbeeld na een lange opslagperiode in de haven. Een goede smering voor gebruik is essentieel voor een goede werking.
• Reinig de ritspoort van tevoren.
• Breng vervolgens het smeervet voorzichtig aan in het gebied van de poort aan de voor- en achterkant, evenals aan de binnenkant bij de overgang naar de ritsketting.
• Gebruik geen smeervet langs de ritsketting.
• Gebruik het originele TIZIP® glijmiddel of een vergelijkbaar product.
• Verwijder overtollig smeervet, dit kan vlekken veroorzaken.

Waterseal
Het bewegingsgemak van de TIZIP® WaterSeal kan worden verbeterd door af en toe langs de koppelingsschalmen te smeren.
• Maak de rits vooraf schoon.
• Gebruik het originele TIZIP® glijmiddel of een vergelijkbaar product.
• Verwijder na het aanbrengen overtollig smeervet, dit kan vlekken veroorzaken.

Vragen?